Deelnemers Onbeperkt Zelfstandig succesvol

donderdag 29 januari 2015 door Rob Henstra

Nieuw perspectief

Zes mensen met een beperking hebben nieuw perspectief op betaald werk gekregen dankzij een initiatief van Onderneemkracht. Onder de naam Onbeperkt Zelfstandig zijn deze zes een traject ingegaan van tien weken. Ze zijn via de Wezo, Frion en de sociale dienst van de gemeente bij ons gekomen. Op vrijdag 6 februari is het traject van tien weken officieel afgesloten met feestelijke borrel op de opleidingslocatie bij 2Connext in Zwolle. 

De trainers Niels ten Hagen, Arjan Uitentuis en Rob Henstra, een keur aan gastsprekers, contactpersonen bij de zorginstellingen, het UWV en de gemeente hebben ze de afgelopen tien weken aan het werk gezet met alle aspecten, die komen kijken bij ondernemerschap in combinatie met hun beperking. Allemaal hebben ze een talent. Allemaal hebben ze een beperking - kan zowel lichamelijk als geestelijk zijn - waardoor werken in loondienst lastig of zelfs onmogelijk is voor ze. Maar ze hebben ook een droom: als zelfstandig ondernemer maximaal kunnen werken naar vermogen. Dankzij de samenwerking van lokale ondernemers, zorginstellingen, het UWV en de gemeente Zwolle kunnen ze hun droom waarmaken. Zo heeft de Zwolse economie er nu een portretfotograaf, nagelstyliste, kapster, hondenuitlaatservice, rijwielhersteller en een intermediair voor online verkopen bij gekregen.

Tijdens het traject hebben de deelnemers hun droom en ambitie uitgewerkt in een ondernemingsplan,en deze gepresenteerd voor hun sociaal netwerk. De komende weken maken ze onder begeleiding van Onbeperkt Zelfstandig hun plannen concreet, zodat ze daadwerkelijk van start gaan. Hierna blijft Onbeperkt Zelfstandig ze nog voor minimaal een jaar begeleiden en coachen. 

In april van dit jaar start een tweede groep met dit traject. Belangstelling? Of weet u iemand, voor wie zelfstandig ondernemerschap ook nieuw perspectief zou kunnen gaan bieden? Mail naar info@onbeperktondernemerschap.nl
categorie: Nieuws
delen: Stuur door

Tweets